Ik ben begonnen met drummen op de muziekschool in IJmuiden bij de fantastische leraar en mentor Kees van Lent. Gefascineerd door alle instrumenten die daar stonden en die hij ook bespeelde, begon ik jaren later met vibrafoonles. Dit resulteerde in een plekje bij de wekelijkse ‘workshop lichte muziek’. Ook heb ik veel ervaring kunnen opdoen in bigband Velsen.
Klassiek slagwerk vond ik ook heel interessant en al gauw werd dat ook een onderdeel van de lessen. Zo bereidde Kees me voor op het toelatingsexamen voor het conservatorium. Dat hield in: kleine trom-, pauken- en marimba les.
Mijn theoretische kennis werd op peil gebracht op de middelbare school door mijn zeer gedreven muziekleraar Dolf Schelvis, waar ik onnoemelijk veel van heb geleerd.

Mijn grootste wens ging in vervulling, ik werd aangenomen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ik uiteindelijk afstudeerde in de richtingen jazz-drums, bij Erik Ineke en Henk vd Berg en jazz-vibrafoon bij Frits Landesbergen. Daarnaast zijn de fijne kneepjes van het klassieke slagwerk me bijgebracht door Wim Vos en Luuk Nagtegaal. De senegalese masterdrummer Ali n'Diaye Rose was mijn djembé docent.Tijdens de studie nam ik deel aan masterclasses bij oa: Peter Erskine, Jeff Hamilton, David Friedman, Joe LaBarbera (Bill Evans), Venancio Mbande (Mozambique) en John Cage.
_________________________________________________________________________________________

Als freelancer speel ik regelmatig in gelegenheidsorkesten waarmee ik in de afgelopen jaren oa. Denise Jannah, Laura Fygi, Willeke Alberti en Lee Towers begeleidde.
Regelmatig zat ik als drummer bij projecten van de drumfanfare van de luchtmacht en heb daar ook enkele arrangementen voor geschreven die uitgegeven worden bij DMP. Daarnaast deed ik enkele tournees met oa. Chris Hinze en Carel Kraayenhof.

Ook ben ik percussionist in het Metropole Orkest waar ik met oa. Chaka Khan, Trijntje Oosterhuis, Mike Stern, Toots Thielemans, Cindy Lauper, Joe Cocker, Yellowjackets, Frank Boeijen, Acda en de Munnik, Ali B. en Christina Branco werkte.
Tot 2004 was ik één van de mannen van slagwerkgroep Percossa die in 2000 door Nederland tourde met Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk.

Verder was ik werkzaam bij de musicals: Les Misérables, Joe, West Side Story, A Chorus Line, Naked Boys Singing, Oliver, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar, Tarzan, Dirty Dancing, Joseph, La Cage aux Folles, Petticoat, Soldaat van Oranje en Wicked.
Op dit moment ben ik de vaste drummer van van de coverband Epic! en sinds 2012 speel ik in unplugged trio Suited bestaande uit twee gitaren en een cajon. De bands Suited en Epic zijn ondergebracht bij evenementenburo CoSolo waarvoor ik tevens in op maat gemaakte percussie acts speel en DJ Niles heb leren kennen waarmee ik regelmatig op het podium sta.
_________________________________________________________________________________________

Ik werkte de afgelopen jaren met oa:
Tori Amos, Boudewijn de Groot, Karin Bloemen, Frank Boeijen, Duffy, Acda en de Munnik, Michael Kiwanuka,Toots Thielemans, Christina Branco, Yellow Jackets, Joe Cocker, Cesar Zuiderwijk, Mike Stern, Cindy Lauper, UB40, Alan Parsons Project, Candy Dulfer, Peter Erskine, Alex Acuña, Jim Beard, Viktor Bailey, Mit Chatterjee, Willeke Alberti, Denise Jannah, Anita Meyer, Chris Hinze, Lee Towers, John Scofield, Jonathan Jeremiah, Karel Kraayenhof, Dina Medina, Ingram Washington, Yannis Theodorakis, Paul v.Kemenade, Slobodan Trkulja, Lalo Shiffrin, Bob Mintzer, Trijntje Oosterhuis,Terence Blanchard, Jeff Beal, Vicente Amigo, Sieb vd Ploeg, Randy Brecker, Ronnie Cuber, Chico César, Paquito de Rivera, Stef Bos eva.